cz | eng

3 měsíce s Bílým medvědem

O oblast PR se zajímám dlouhodobě, proto o Bílém Medvědovi vím už několik let. Svoje magisterské studium jsem se rozhodla nabýt co nejvíce zkušenostmi, v naivní a idealistické představě, že mi pomohou dosáhnout vyšších sociálních cílů. Absolvovala jsem tedy v únoru Akademii PR, kde jsem byla informována, že Bílý Medvěd je jedinou agenturou v Brně, kterou zaštiťuje Asociace PR agentur. Tento fakt a doporučení mé kamarádky, bývalé stážistky, mě přiměly k rozhodnutí stát se alespoň na chvíli dalším Medvědem.

Slovo dalo slovo a já se od května 2015 ocitla na židli uprostřed kanceláře vily v Masarykově čtvrti. Mám pocit, že jsem po cestě dvakrát zabloudila, než jsem se naučila jezdit 39tkou. Zhodnotit moji stáž objektivně asi nejde, protože agentura funguje jako jedna rodina, což člověka brzy pohltí. O malé i velké klienty se stará tým v úzké spolupráci, takže jsem měla možnost nahlédnout do komunikačních kampaní a jejich realizací téměř každého z nich. Co mě mile překvapilo, byla spolupráce s klienty z neziskového sektoru a vědy. Člověk má potom pocit, že koná dobro.

Nejvíce jsem ovšem ocenila přístup mých „kolegů", kteří vnímali, že jsem přišla do agentury s cílem něco se naučit. Občas mě děsí komentáře mých kamarádek, které na stáži vaří kafe nebo oddřou práci, kterou nikdo dělat nechce. Bílý Medvěd toho není příkladem, několikrát jsem dostala příležitost podílet se na návrzích kampaní pro tendry nebo kreativních řešeních eventů. Brzy jsem tedy získala pocit, že mé nápady se reálně mohou uskutečnit, nebo přinejmenším mohou být zapracovány do projektů, což je v mém případě silně motivující. A když soustředěnost v horkých dnech upadala, motivací bylo bezesporu nevyčerpatelné množství gumových medvídků a výborná zrnková káva. Chápu, že tento text může vypadat jako podplacená reklama, nicméně ho spíše zveřejňuji jako upřímné poděkování všem z agentury. Díky za vaše rady a zkušenosti, posunuly mě zas o kousek dál a otevřely další dveře, vaše práce inspiruje!

Michaela Pišiová

<< zpět na seznam