cz | eng

Stáž u Bílého Medvěda, splněný sen a ještě mnohem víc

Že existuje obor public relations jsem vlastně zjistila, až když jsem nastoupila na vysokou. Během dvou let studia marketingových komunikací ve Zlíně jsem pracovala na školním projektu právě v sekci PR a postupně jsem začala mít pocit, že tenhle obor by možná mohl být tím, čemu bych se po škole chtěla věnovat. A tak jsem se dala do objevování, co všechno PR vlastně znamená. Přihlásila jsem se na vzdělávací kurz Akademie PR, který pořádá Asociace Public Relations Agentur. Týden plný přednášek a práce v týmu mi pomohl rozšířit si obzory, ale umožnil mi získat stáž, kterou jsem si tolik přála. A tak jsem koncem června mohla nastoupit do agentury Bílý Medvěd Public Relations.

První den jsem na stáž přicházela s nervozitou. Bála jsem se chladných kancelářských prostor, toho, že si nebudu vědět rady nebo udělám chybu, která způsobí přinejmenším výpadek počítačového systému celé agentury a k tomu ostudu, jak jinak, než jako Brno. První z mých obav ale vůbec nebyla na místě. V Bílém Medvědovi mě čekalo příjemné prostředí a milí lidé, kteří se na další čtyři týdny stali mými kolegy a rádci. Dostala jsem své místo u počítače a od prvního dne jsem se v rámci zadaných úkolů mohla podílet na práci agentury. Jednalo se nejen o psaní článků nebo tiskových zpráv, ale taky například o návrhy eventů nebo pomoc při tvorbě nabídek pro potenciální nové klienty. Velký přínos vidím v tom, že jsem měla možnost vyzkoušet si věci, o kterých jsem ve škole slýchala jen teoreticky, a poprvé jsem tak prováděla třeba monitoring médií ve speciálním programu nebo výpočet AVE. Celý měsíc jsem navíc mohla pozorovat, co všechno práce v agentuře obnáší a jak to v takovém „PR světě funguje“. Byla jsem u toho, když Bílý Medvěd vyhrál tender a získal vysněnou zakázku - tu radost byste měli vidět. A já jsem se radovala s nimi, protože jsem věděla, jak usilovně na zadání pracovali, jak moc jim na tom záleželo a taky mě těšilo, že i já jsem se mohla na přípravě nabídky podílet.

Stáž u Bílého Medvěda tak byla nejen mým splněným snem, ale hlavně skvělou praxí a velkou zkušeností. A mé ostatní obavy? Ty se naštěstí taky nenaplnily. Vděčím za to hlavně týmu Bílého Medvěda, který mi vždycky ochotně poradil a všechno vysvětlil, když jsem něčemu nerozuměla. Velké chyby se nekonaly a ty malé byly potřeba, abych se mohla něco nového naučit a posunout dál.

Milý Bílý Medvěde, děkuju! 

Pavlína Šmajzrová

<< zpět na seznam