cz | eng

Využij každé příležitosti

Během dvou měsíců jsem měla možnost proniknout do světa PR agentury. Od teď mimo jiné vím, kdo je v zoo největší pojídač neprodaných vánočních stromků, kolik stojí stavba ledové plochy, kde (ne)chcete pořádat tiskovou konferenci nebo kolik bezbariérových míst mají k dispozici brněnská divadla. Přitom jsem se ke stáži v Bílém Medvědovi dostala celkem náhodou.

Byl pátek, 7:15 a rozespalá třída se za pomoci kafe a sladkostí připravovala na tři hodiny přednášek odborníků z praxe. Začínala Pavla Střechová s tématem „Jak založit PR agenturu a uspět“. Během povídání zmínila, že hledají stážistu, který by mohl nastoupit ihned. V pondělí jsem poslala mail a v úterý už vcházela do dveří nového působiště,

Poznala jsem kolektiv přátelských lidí i čtyřnohého kamaráda. Ochutnala speciálně míchaný drink Bílý Medvěd a objevila nová brněnská zákoutí. Zapojila jsem se do vytváření návrhů pro různé klienty, vyzkoušela si psaní tiskových zpráv a článků.

Život není vždy jednoduchý. To se potvrdilo i během stáže. Zmíním jeden případ, kdy jsem se setkala s tvrdou realitou. Měla jsem po telefonu zjistit pár informací a bohužel jsem nezjistila nic. Za to jsem si vyslechla pár nadávek a dlouhý monolog, že na (krátkou) odpověď daná osoba nemá čas. Ale i to je zkušenost, kterou doma u televize nezískáte.

A pokud stejně jako kdysi já sedíš doma, čteš zážitky stážistů a uvažuješ, zda do Bílého Medvěda nastoupit, přestaň číst a pojď do toho. Protože můžu z vlastní zkušenosti říct, že Bílého Medvěda někdy jen těžko dostaneš z hlavy :-).

Julie Kneblová - stážistka

<< zpět na seznam