cz | eng

Českou nečeskou, cestou necestou

Pravidelné cestování za klienty do hlavního města s sebou nese zajímavé zážitky. Nemyslím tím postávání v kolonách na D1 -již mnoho let upřednostňujeme cestování vlakem. Člověk může v klidu pracovat, nebo odpočívat - prostě může svobodně vykonávat psychické i fyzické potřeby ;-).
 
Včera jsme se s kolegy rozpovídali o zážitcích z neúprosně brrrrzkého ranního vstávání a po čase se k nám přidal sympatický šedesátník. Posléze se ukázalo že ač žije většinu života v Mnichově, umí skvěle česky resp. brněnsky:-), fotil pro Dikobraz, je synovec známého českého jazzmana a jeho žena neteř dalšího, možná ještě slavnějšího.Jeho německy mluvící vnuci znají jen dvě české písně a to "Dobrý den majore Gagarine" (asi proto, že to napsal jejich prastrýc) a "Vánoce vánoce přicházejí" (asi materiální motivace), takže nic tak zvláštního či odlišného od běžných rodinných historek.
 
Odlišné nečeské? To vyplynulo jen tak mezi řádky. Pán absolvoval těžkou srdeční operaci a od té doby pravidelně přispívá na důkaz vděčnosti nemalými částkami klinice, která mu zachránila život a zajímá se o to, jak v ČR, kde žije jeho matka, finančně podporovat nějaký projekt pro důstojné stáří.....
 
Pavla Střechová

<< zpět na seznam