cz | eng

Aktuality

Vodík jako palivo budoucnosti? HYTEP vtipným virálním videem odpovídá na nejčastější dotazy

TZ | Vodík jako palivo budoucnosti? HYTEP vtipným virálním videem odpovídá na nejčastější dotazy

Vodík: nejlehčí a nejjednodušší chemický prvek, který tvoří převážnou část hmoty ve vesmíru. Jeho specifické vlastnosti, zejména vysoká energetická hustota a nulové emise skleníkových plynů při jeho využití, z něj dělají ideálního kandidáta na palivo budoucnosti. Díky HYTEP, České vodíkové platformě, zažívá rozmach i v České republice. Příkladem může být zapojení Ústeckého kraje do projektu vodíkových údolí, který cílí na maximalizaci využívání vodíku v dopravě, průmyslu a energetice.
HYTEP nyní představuje na svém webu video, které zábavnou cestou představuje veřejnosti hlavní výhody vodíku v mobilitě a odpovídá na nejčastěji kladené otázky v souvislosti s využíváním, výrobou a skladováním vodíku.

číst více
ROZHOVOR: Učitelé nemohou nahradit rodiče, tvrdí odborníci

ROZHOVOR: Učitelé nemohou nahradit rodiče, tvrdí odborníci

Rodiče si s dětmi neumí poradit, a spoléhají na školu, že jim děti „dovychová“. Když se velcí respektují a domluví se, dítěti se daří. Existuje tzv. laskavá agrese – rodič předstírá zájem, ale potřeby dítěte ve skutečnosti nevnímá. Problematičtí rodiče bývají především sociálně nezralé osobnosti a nezbývá než s nimi jednat jako s malými dětmi, tj. jasně vymezovat hranice a předávat kompetence. Ve věcech rodinných nemá učitel žádnou šanci, měl by respektovat osud dítěte, který není v jeho moci změnit. To je jen několik myšlenek, které v našem rozhovoru rozvíjí speciální pedagog, lektor, psycholog a rodinný poradce Jiří Halda společně s ředitelem Tvořivé školy Čeňkem Roseckým.

číst více
Velikonoce po italsku

TZ | Velikonoce po italsku

Zažijte italské Velikonoce v pohodlí domova. Speciální pochoutky zvládnete snadno a rychle

Velikonoce jsou za dveřmi a určitě už přemýšlíte, čím byste si je letos obohatili a na čem byste si pochutnali. Abychom si ty letošní, lockdownové, zpříjemnili, podíváme se do slunné Itálie, alespoň prostřednictvím receptů. Sergio Bellini, majitel rodinné restaurace Castellana Trattoria v Brně, nám prozradí, co se vaří v období Velikonoc v Itálii.

 videorecept zde: https://fb.watch/4tv82X2qrn/

číst více
Unikátní kariérní software pro středoškoláky zpřístupnili kvůli koronaviru zdarma

TZ | Unikátní kariérní software pro středoškoláky zpřístupnili kvůli koronaviru zdarma

Už jen dva týdny zbývají studentům posledních ročníků středních škol na to, aby si podali přihlášky na vysokou školu. Řada z nich přitom podání přihlášky a volbu konkrétního studijního oboru nechává na poslední chvíli. Zjistit, na který studijní obor mají středoškoláci nejlepší osobnostní předpoklady a talent, jim nyní může pomoci jedinečný český software Salmondo. Jeho tvůrci ho v reakci na koronavirovou pandemii mimořádně zpřístupnili až do konce února všem českým středoškolákům zdarma!

číst více
Láska v lockdownu. Připravte si se svou drahou polovičkou Valentýnské menu o třech chodech

TZ | Láska v lockdownu. Připravte si se svou drahou polovičkou Valentýnské menu o třech chodech

Blíží se svátek zamilovaných, který mnohdy milenci ani neslaví. Jenže v lockdownu se hodně věcí mění. Když nemůžeme na Valentýna vzít naši drahou polovičku na romantickou večeři do restaurace, musíme si něco dobrého připravit doma. Dopřejte si valentýnské menu, u kterého se se svou láskou pobavíte, a ještě si pochutnáte. Máme pro vás podrobné menu i s video návodem.

číst více
PF 2021

PF 2021

VŠE NEJLEPŠÍ DO NOVÉHO ROKU 2021! :)

 
číst více
Rychlý návod: Jak vykostit kapra, stáhnout z kůže, zbavit šupin a „ypsilonkových“ kůstek

Rychlý návod: Jak vykostit kapra, stáhnout z kůže, zbavit šupin a „ypsilonkových“ kůstek

Vánoce jsou za dveřmi a k svátkům samozřejmě patří i kapr. Už víte, co s ním letos uděláte? Usmažíte ho, či připravíte na přírodno? Kapra je třeba nejdříve správně zbavit šupin, vykostit, vykuchat a připravit filety. A to nejdůležitější! Zbavit ho kůstek, které se tak rády zapichují do krku. Jak na to nám řekl šéfkuchař Milan Václavík z brněnské restaurace Tivoli.

číst více
Upečte si s dětmi perníkovou chaloupku aneb fotonávod krok za krokem!

Upečte si s dětmi perníkovou chaloupku aneb fotonávod krok za krokem!

K Vánocům neodmyslitelně patří i skořicovo-hřebíčková vůně čerstvě upečených perníčků. Pokud máte volnou chvíli, chtěli byste ozvláštnit adventní čas vašim dětem a dát průchod jejich fantazii a kreativitě, upečte si společně perníkovou chaloupku!  

číst více
kupcosnis.cz

kupcosnis.cz

Výzkumný tým z Mendelovy univerzity v Brně se zabývá problematikou plýtvání potravinami v domácnostech a chováním spotřebitele. V současnosti probíhá řešení tříletého projektu financovaného z prostředků TAČR ČR, který je zaměřený na problematiku plýtvání potravinami v domácnostech. Ve vybraných městských částech v Brně tak nyní probíhá měření vyhozeného množství potravin, které se objeví v komunálním směsném odpadu. Pro tento projekt jsme natočili edukační virální videa pro děti i pro dospělé

číst více
ROZHOVOR: Do Brna se přestěhovala kvůli hokeji. Teď vede úspěšně tři obchody

ROZHOVOR: Do Brna se přestěhovala kvůli hokeji. Teď vede úspěšně tři obchody

Usměvavá a podnikavá paní Gabriela Kowalczyková (40) vede úspěšně tři brněnské obchody Žabka. Rodačka ze Zlína se do Brna přestěhoval teprve před 4 lety kvůli hokeji. Ne, že by ho sama hrála, ale jejího staršího syna zlákala brněnská Kometa. V nové prostředí se paní Gabriela rychle adaptovala a pustila se do podnikání.

číst více

Nalezeno: 442 záznamů   |   Stránka: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 ... 89