cz | eng

Můj měsíc s Bílým Medvědem

Třetí ročník byl téměř v polovině a jedním z mnoha úkolů bylo vybrat si místo měsíční praxe. Studuji marketingové komunikace ve Zlíně a možnosti nám nabídli tři – digitální, kreativní nebo PR agenturu. I díky předchozímu studiu žurnalistiky nebylo příliš těžké si zvolit oblast PR. V Brně, kde mimo Zlín bydlím, jsem dostal dobré reference od mé spolužačky na PR agenturu Bílý Medvěd, kam jsem se na stáž následně dostal.

Byl první únorový den a já se poprvé zjevil u branky před žlutou vilou v Brně Stránicích. Zmáčknul jsem zvonek a bzučák mi dovolil vejít brankou na cestičku k domku. Dveře mi přišel otevřít jeden z mých budoucích kolegů a uvedl mne dovnitř. Sotva jsem se rozkoukal a seznámil se se všemi přítomnými; nebylo to zěžké neboť agentura nemá více než 8 členů; seděl jsem na poradě, kde se řešily pro mne věci větší než já. Po společném obědě jsem dostal první úkol – napsat tiskovku. S chutí jsem se dal do práce a s ještě větším nadšením odevzdal kolegovi. Po necelé půlhodině se mi dostalo lehké pochvaly a z 90 % přepsaný a začerveněný text. Věděl jsem, že se mám hodně co učit.

Ale přesně o tomhle stáž má být. Postupně jsem se dostával k věcem, které jsem doposud nedělal a učil se novým věcem téměř každý den. Čtyři porady, okolo desíti společných obědů a ještě více splněných úkolů. Jednoduše praxe jak má být. 

<< zpět na seznam