cz | eng

Blog

Mužská návštěva na akci určené výhradně ženám

Mužská návštěva na akci určené výhradně ženám

„Napíšeš o tom blog,“ pravila ke mně na poradě šéfová s výrazem, jakým se lední medvědice dívá na tučňáka těsně před tím, než ho coby chutné sousto pozře, a absence otazníku v tónu jejího hlasu značila, že se nejedná o otázku. Štěstím se mi zkrabatily tváře a nezbylo mi nic jiného než na nabídku, která se neodmítá, kývnout. Karty jsou rozdány, zbraně (klávesnici a styl) si však vybírám já! Tedy – úspěšně jsem absolvoval akci pro ženy. Tečka. Stačí, ne? Ne, jo? Aha. Tak to trochu rozvedu.

číst více
Využij každé příležitosti

Využij každé příležitosti

Během dvou měsíců jsem měla možnost proniknout do světa PR agentury. Od teď mimo jiné vím, kdo je v zoo největší pojídač neprodaných vánočních stromků, kolik stojí stavba ledové plochy, kde (ne)chcete pořádat tiskovou konferenci nebo kolik bezbariérových míst mají k dispozici brněnská divadla. Přitom jsem se ke stáži v Bílém Medvědovi dostala celkem náhodou.

číst více
Jak komunikovat face to face? Jděte rovnou na věc!

Jak komunikovat face to face? Jděte rovnou na věc!

Dokáže muž odhadnout, jak má oslovit ženu a seznámit se? Existuje nějaký správný návod na to, jak to udělat bez zbytečných faux pas, a aby nebyl odmítnut? Samozřejmě, že neexistuje. Jenže pánové se někdy ptají na otázky, které jsou v danou chvíli absolutně nepodstatné. A proto musí dopředu počítat s neúspěchem. Když se chci s někým seznámit a dát si drink, tak si ho prostě dám a neptám se přece na nedůležité věci. To s tím totiž vůbec nesouvisí. Komunikace face to face je nesmírně důležitá, jak v PR, tak i v navazování vztahů mezi lidmi.

číst více
Sirotci jako politika? Ani náhodou

Sirotci jako politika? Ani náhodou

„Měli bychom začít dělat PR pro nějakou neziskovku, která se stará o uprchlíky,“ prohodil jsem na jedné pracovní cestě do Prahy před svou šéfovou. „Když si čtu o té kauze s padesáti uprchlíky a ty různorodé reakce v příspěvcích, tak je vidět, že lidem chybí informace. Každý z nich tvrdí něco jiného a nikdo vlastně nemá potuchy, co je pravda. Osvěta v tomto směru schází,“ dodal jsem.

číst více
Jágr, koupání a ochutnávka Bílého Medvěda

Jágr, koupání a ochutnávka Bílého Medvěda

Ne, toto se bohužel nestalo v jeden den (ale koupání ve vířivce s Jágrem a skleničkou Bílého Medvěda je lákavá představa mimochodem), ale všechno toto, a ještě víc jsem zažila během své tříměsíční stáže v PR agentuře Bílý Medvěd. Stáž snů, říkáte? Ano! 

číst více
Miliónová kreativita v pětimiliónové kampani za tři týdny.

Miliónová kreativita v pětimiliónové kampani za tři týdny.

Kolegové, opravdu to není mýlka - jedna z podmínek, kterou musí agentura splnit, pokud se chce zúčastnit výběrového řízení na komunikační agenturu pro Magistrát města Brna- kampaň Brno 2050, je referenční zakázka ve finančním objemu minimálně 1 mil za jeden kalendářní rok pouze za kreativitu a strategii.
 
číst více
Koho vychovává Dopravní podnik novým spotem?

Koho vychovává Dopravní podnik novým spotem?

Pavla Střechová odpovídala na otázky deníku, které se týkaly nového spotu Dopravního podniku Města Brna (Zmiňované video naleznete zde - klikněte)  Otázka Deníku: Dosud tato kampaň byla v podobě letáků a banerů v šalinách. Má vůbec smysl, že ji teď DPMB dělá i ve formě videí? Nebylo by vhodné vymyslet nějakou novou kampaň, než jen rozšiřovat tuto otřepanou?

číst více
Šéf by je za to asi nepochválil.

Šéf by je za to asi nepochválil.

Proto budu nekonkrétní. Od této příhody mám jasno, kterou hlídací agenturu bych si najala k hlídání svého areálu.

Chtěla jsem se v noci projít s přítelem svojí oblíbenou trasou, přes nejmenovaný hrad. Po chvílích krásných výhledů na rozsvícené podzimní nejmenované město jsme zjistili, že cestou nelze plynule v tuto noční hodinu kvůli mřížím pokračovat. Romantická nálada způsobila, že ani mříž nemohla být překážkou a my ji, s vědomím něčeho zakázaného a dobrodružného, přelezli. Asi tušíte, co bylo dál. Ještě jsme neudělali ani pět kroků a už se k nám blížila ochranka objektu. Očekávali jsme nelítostné vyhození a jen jsme ostražitě a náležitě submisivně očekávali, vybaveni omluvnými frázemi, jak ostré to bude. (Asi jako můj pes, který se v přítomnosti těch nejostřejších samců dokáže tvářit jako vykastrovaná fenka, ale to je na jiný příběh).

číst více
Keď sa to s osvetou preženie

Keď sa to s osvetou preženie

(dôležité upozornenie: blog písala tehotná account manažérka)

S osvetou sa v práci stretávam často. Dalo by sa povedať, že osveta bola v podstate počas niekoľkých rokov náplňou mojej práce. Robili sme osvetu schizofrénii a duševným chorobám, potom poruchám rastu a Turnerovmu syndrómu, a ďalším endokrinologickým poruchám. Áno, osveta vo všetkých týchto prípadoch bola a je prospešná. V prípade schizofrénie bolo potrebné uvádzať mýty o tejto chorobe na pravú mieru a prispieť tak k tomu, aby pacienti s týmto ochorením mohli trochu lepšie dýchať a chodiť po ulici bez toho aby sa báli ukazovákov. U Turnerovho syndrómu bolo potrebné dostať do povedomia budúcich matiek viac informácií o tomto ochorení a ukázať, že slovo syndróm nemusí byť strašiak, a že dievčatká s TS vedia priniesť rodičom rovnakú radosť ako iné deti. Osveta vo všetkých týchto prípadoch mala veľký význam, pretože chýbala.

číst více
Stáž u Bílého Medvěda, splněný sen a ještě mnohem víc

Stáž u Bílého Medvěda, splněný sen a ještě mnohem víc

Že existuje obor public relations jsem vlastně zjistila, až když jsem nastoupila na vysokou. Během dvou let studia marketingových komunikací ve Zlíně jsem pracovala na školním projektu právě v sekci PR a postupně jsem začala mít pocit, že tenhle obor by možná mohl být tím, čemu bych se po škole chtěla věnovat. A tak jsem se dala do objevování, co všechno PR vlastně znamená. Přihlásila jsem se na vzdělávací kurz Akademie PR, který pořádá Asociace Public Relations Agentur. Týden plný přednášek a práce v týmu mi pomohl rozšířit si obzory, ale umožnil mi získat stáž, kterou jsem si tolik přála. A tak jsem koncem června mohla nastoupit do agentury Bílý Medvěd Public Relations.

číst více

Nalezeno: 32 záznamů   |   Stránka: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7